INTRODUCTIE TOT DE TWAALF STAPPEN

Wij van OA - Anonieme Overeters - hebben in deze gemeenschap een manier gevonden om te herstellen van de ziekte van dwangmatig overeten. Na jarenlang een schuldgevoel te hebben gehad over herhaalde mislukte pogingen ons eten en gewicht te beheersen hebben we nu een oplossing gevonden die werkt. Onze oplossing is een herstelprogramma: een programma van twaalf eenvoudige stappen. Door het volgen van deze stappen zijn al duizenden dwangmatige overeters gestopt met dwangmatig eten.

Bij OA hebben we geen programma van diŽten en lichaamsbeweging, geen weegschaal, geen wonderpillen. Wat wij bieden omvat veel meer - een gemeenschap waarin we de genezende kracht van de liefde vinden en delen. Twee dingen hebben we gemeen: we hebben allemaal geleden aan de ziekte van dwangmatig eten en vinden allen een oplossing door te leven volgens de principes van deze stappen. Aangezien ons programma is gebaseerd op twaalf stappen, geven we hier graag een uiteenzetting van die stappen. Ook laten we zien hoe wij ze volgen om te herstellen van dwangmatig eten. Wij hopen op deze manier hulp te kunnen bieden aan diegenen die nog steeds aan deze ziekte lijden. Het tweede gedeelte van dit boek omvat een vertaling van de Twaalf Tradities van OA - Anonieme Overeters. Hierin zullen we laten zien hoe onze individuele groepen en OA als geheel problemen oplossen en hoe we de boodschap van herstel blijven doorgeven aan dwangmatige overeters.

Als u denkt dat u misschien een dwangmatig overeter bent, geef uzelf dan een kans op herstel door het OA programma te proberen. Onze manier van leven, gebaseerd op deze twaalf stappen en twaalf tradities, heeft bij ons voor een lichamelijk, emotioneel en spiritueel herstel gezorgd dat wij zonder aarzeling wonderbaarlijk noemen. Wat voor ons werkt zal ook voor u werken.

 

E-mail:
info@anoniemeovereters.be

Copyright OA-VIG 2013